0

Fotózz egy másik dimenzióban!

  2015. szeptember 17.  2533 látták  0 komment

Sokakkal előfordult már, hogy vett egy jó minőségű fényképezőgépet, a képei napsütésben mégis fakók, élettelenek lettek. Ez nem a fényképezőgép beállítási problémája és nem is a Te hibád! 

A fénysugarak nem egy irányból érkeznek, hanem különböző helyekről visszaverődve jutnak el a fényképezőgép lencséjébe, ezáltal a színek elvesztik kontrasztjukat, az égen nem láthatók a felhők, csak kékes fehér massza.  A megoldás a polárszűrő.

A polárszűrő úgy funkcionál, mint egy reluxa, csak a számunkra kívánatos fénysugarakat engedi a fényképezőgépbe, a többit kizárja. A színek életteliek, kontrasztosak lesznek, megjelenik az ég kékje és előbújnak a fehér felhőfodrok. Hasznos lehet a polárszűrő akkor is, ha pl. víz- vagy üvegfelület mögötti dolgot fotózol, mert a felület tükröződését, el tudod tüntetni, felszín mögé látsz.

Mivel a fény egy részét kizárjuk, így a polárszűrők mindegyike fényveszteséget okoz, ezért nem szoktuk ezeket beltéri fotózás alkalmával használni. A fényveszteség a természetben is gondot okozhat, pl. hajnalban vagy az esti szürkületben, ugyanis egy átlagos polárszűrő 2-2,5 fényérték veszteséget okoz.

Ezért nem mindegy, hogy milyen polárszűrőt használsz!

Az etalonnak tartott német Schneider&Kreuznach gyártja a B+W High Transmission (nagy áteresztőképességű) Käsemann polárszűrőt, ami 1 fényértékkel kisebb veszteséget okoz, mint akár a legjobb polárszűrők is.

Éld át a minőséget és fotózz úgy, mint a nagyok!

Szerzőkkommentek
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a hírhez
A hozzászóláshoz . Ha még nincs regisztrációd, ide kattintva regisztrálhatsz!

Pálvölgyi-Digital Kft.

a Lenspen, Cullmann, Dörr, Sun-Sniper, Sunbounce, Polariod, Rollei, Rubytec, B-Grip, Orbis, iGet, Frio, ioShutter, Kinomatik, HÜK, B+W és Schneider-Kreuznach termékek hivatalos magyarországi forgalmazója

Székhely: 1164 Budapest, Műszerész u. 23.

Adószám:14233564-2-42

Közösségi adószám: HU14233564

Cégjegyzékszám:Fővárosi Bíróság 01-09-894825